Search in:

Festkläder – inte bara för Halloween

Alla har nog någon gång varit på en fest där det finns en klädkod, det vill säga att festfixaren vill att du ska komma klädd enligt ett visst tema. Det kan vara något simpelt som en fest där alla ombes bära något på huvudet, till exempel en hatt, keps, diadem eller något mer annorlunda. Eller något som kräver mer tid och pengar, som en maskeradbal på ett slott där alla ombeds vara klädda i klänningar och masker.

Behöver inte vara komplicerat

Många tycker att fester med teman komplicerar saker och ting. Andra tycker att fester med teman är den bästa typen av fest, vilket du kanske också tycker efter att ha läst denna artikel med 33 anledningar till att maskerader är den roligaste typen av fest.

När det gäller att fixa temafester tänker nog många ”det är för krångligt” eller ”jag kan inte”. Varför skulle det vara krångligare än någon annan tillställning? En fest där du ombeds klä dig på ett visst sätt gör valet av klädsel mycket enkelt och med möjligheten att beställa dina festkläder på internet behöver du inte lämna ditt hem. Du behöver verkligen inte tillverka din egen kostym för att vara den bäst klädda på festen, beställ bara de maskeradkläder du tycker bäst om och njut av festen. Varför krångla med att få ihop den där kostymen i tid när det redan finns en perfekt version bara några klick iväg?

Tips på teman

Det finns oändligt många alternativ till maskeradteman på fester. Kanske är det fritt fram att vara en den du vill, kanske har du alltid drömt om att vara en cheerleader och nu får din chans att vara en för en kväll? Det kanske är filmtema och du äntligen kan klä dig som din favoritsuperhjälte? Alternativen är oändliga, både för stora och små.