Search in:

Festkläder – inte bara för Halloween

Alla har nog någon gång varit på en fest där det finns en klädkod, det vill säga att festfixaren vill att du ska komma klädd enligt ett visst tema. Det kan vara något simpelt som en fest där alla ombes bära något på huvudet, till exempel en hatt, keps, diadem eller något mer annorlunda. Eller något som kräver mer tid och pengar, som en maskeradbal på ett slott där alla ombeds vara klädda i klänningar och masker.

Behöver inte vara komplicerat

Många tycker att fester med teman komplicerar saker och ting. Andra tycker att fester med teman är den bästa typen av fest, vilket du kanske också tycker efter att ha läst denna artikel med 33 anledningar till att maskerader är den roligaste typen av fest.

När det gäller att fixa temafester tänker nog många ”det är för krångligt” eller ”jag kan inte”. Varför skulle det vara krångligare än någon annan tillställning? En fest där du ombeds klä dig på ett visst sätt gör valet av klädsel mycket enkelt och med möjligheten att beställa dina festkläder på internet behöver du inte lämna ditt hem. Du behöver verkligen inte tillverka din egen kostym för att vara den bäst klädda på festen, beställ bara de maskeradkläder du tycker bäst om och njut av festen. Varför krångla med att få ihop den där kostymen i tid när det redan finns en perfekt version bara några klick iväg?

Tips på teman

Det finns oändligt många alternativ till maskeradteman på fester. Kanske är det fritt fram att vara en den du vill, kanske har du alltid drömt om att vara en cheerleader och nu får din chans att vara en för en kväll? Det kanske är filmtema och du äntligen kan klä dig som din favoritsuperhjälte? Alternativen är oändliga, både för stora och små.

För att hjälpa fantasin på vägen har vi plockat fram några olika teman förutom de ovan nämnda:

  • Klä ut dig till din favoritsång – fria tolkningar och hysteriskt roligt att lista ut vilken sång de andra är. Dela gärna med dig av ett exempel till gästerna så de förstår hur de ska tänka.
  • Tema efter årtionde – rockabilly från 50-talet eller 70-talshippies? Det är enkelt att hitta kläder från olika tidsepoker, oftast kan du använda kläder hemma och bara fixa lite rekvisita eller accessoarer.
  • Valfri Disneykaraktär – varför inte slå på stort och klä ut dig till Odjuret? Alla har en egen favoritdisneyfilm som de vuxit upp med.
  • Kända filmkaraktärer – John Wayne, kommissarie Beck, kvinnorna från Coyote Ugly, James Bond och så vidare. Här är det också roligt att gissa vilken karaktär som gästerna har valt.
  • Bestäm helt åt gästerna – om du vill kan du bestämma själv vad du vill att alla ska klä ut sig till. För att gästerna ska tycka det är roligt borde valet reflektera gästen.