Search in:

Gekås Ullared

Ett varuhus som har blivit väldigt känt under de senaste åren är Ullared, som egentligen heter Gekås. Men alla känner igen namnet Ullared bättre så vi fortsätter traditionen.

Varuhuset öppnade 1963 i Ullared och är ett lågprisvaruhus. Det har alltid varit ett populärt resmål men tack vare teveserien Ullared som sändes på Kanal 5 så har försäljningen och besökarantalet exploderat.

Varuhuset har en yta på över 74 000 kvadratmeter. Då inräknas både butik och lager samt kontor och personalrum. Man kan välja mellan 6000 kundvagnar och det finns 700 stycken kassor att betala i. Under sommarmånaderna och speciellt industrisemestern brukar nästan alla kassor vara öppna dygnet runt.

I varuhuset finns det numera också restaurang, frisör, caféer och en bar. Baren byggdes mest för att männen skulle ha en behaglig plats att vänta medan deras fruar shoppade.

Under de senaste åren har varuhuset slagit försäljningsrekord år efter år. Ett exempel är 2012 då de sålde för 31, 1 miljoner på en dag medan man hade sålt för 29, 8 miljoner året innan runt samma tid på året.

Över 4, 5 miljoner personer besöker Ullared varje år. Det är nästan halva Sveriges befolkning som passerar genom dörrarna! Talar man genomsnitt brukar man säga att den mest typiska kunden är en 43-årig kvinna som besöker varuhuset två gånger om håret och handlar för cirka 3 600 kronor varje gång.

Vill man besöka varuhuset finns det charterbussar i hela Sverige samt Norge och Danmark som tar en dit för lite shopping och avslappning på hotellrummet. I år har man även börjat erbjuda flygresor till Ullared från Norrland. Två plan är fullbokade hitintills och det är bara att vänta och se när nästa flygning tar vid.