Search in:

Har du en basgarderob?

En basgarderob är ett koncept de flesta säkert hört talas om vid ett eller annat tillfälle. Men det kanske inte är alla som vet exakt vad man menar med detta. Av denna anledning tittar vi lite närmare på vad en basgarderob egentligen innebär.

Basgarderoben är en samling plagg som betyder att man är förberedd för en rad olika tillställningar, från det formella till det informella. Det är huvudsakligen de vanligaste tillställningarna som den ämnar förbereda en för. Något som kläder till nobelmiddag eller maskeradkläder till en fest är inte inkluderat. Istället kan man tänka sig att det är allt från finare vardag till bröllopsgästklädsel som basgarderoben söker täcka.

För herrar betyder detta ett antal olika skjortor, minst ett par helvita, några färgade och mönstrade, två kavajer, varav en svart, ett par jeans, ett par chinos och ett eller några par kavajbyxor, ett antal skor, däribland ett par sneakers och ett par svarta lackskor.

För damer kan vi också börja med en skjorta, men en enda vit skjorta kan räcka bra, en sommarklänning, en eller ett par kjolar, som fungerar både till vardag och fest, en enkel vit eller grå t-shirt, en längre klänning för finare tillfällen, en uppsättning skor, inkluderat ett par sneakers, ett par pumps med lagom hög klack och ett par ankelboots, och avsluta med den alltid passande den lilla svarta.