Search in:

Helt rätt sko för våren och sommaren – Converse

En sko som verkligen är värt att satsa på, i vår och sommar, är Converse. De är nog idag större än de någonsin har varit och alla har dom, gammal som ung, man som kvinna. De passar till alla tillfällen, både till fest eller till jobbet, till klänningen eller jeansen. Converse skor finns både som låg och hög modell i en mängd olika färger och mönster. Converseskon är ett välkänt märke som faktiskt har en 100 – årig historia. Basketlegenden Chuck Taylor började använda Converse skon (All Star-kängan) på planen redan 1910 och det var efter det som Converse fick sitt stora genombrott. Idag är Converse skon helt enkelt ett modemåste!

Trender och utföranden

Vill man tänkta trender för våren 2013 så beror det lite på vilken outfit du väljer. Vill du satsa på en riktig skärgårdsstil med marinblå och vita kläder, skulle jag satsa på ett par marinblåa Converse,  gärna med uppvikta byxor, så dina brunbrända ben kommer fram. Vill du istället klä upp dig i pasteller finns även Converse skon i dessa färger. Du kan välja mellan bland annat blåa, rosa eller aprikos  beroende på din outfit. Så tänker du ta på dig en aprikos topp till ett par slitna ”boyfriend” jeans, välj ett par aprikosfärgade Converse skor, så kommer din outfit att vara helt rätt för i sommar.

En trend som kommit mycket den senaste tiden är ”USA inspirerat”. Detta syns både i inredning, textilier, kläder och skor. Även Converse har hakat på denna trend och nu finns deras skor även att köpa med USA flaggan på. Riktigt tuffa skor som passar både man som kvinna. Dessa kan lätt matchas med ett par snygga slitna jeans och en passande t-shirt.

Butiker på nätet som säljer Converse

Idag finns många som säljer Converse skor, både fysiska butiker och på nätet. Det som är bra med att handla på nätet är att det ofta är billigare än att köpa i butik. Många sko butiker online har satsat på gratis frakt och fri returrätt i x antal dagar vilket är väldigt bra. Du har då möjlighet att prova skona i lugn och ro och sedan skicka tillbaka dem om de inte passar. Idag finns det många skosidor som har samlat olika märken och webbshoppar på ett och samma ställe, det är då enkelt att hitta de skor man vill, utan att behöva hoppa mellan olika sidor. Jag har hittat en här, som har fri frakt, leveranstid 1-3 dagar och 14 dagars returrätt på de flesta av sina skor. En riktigt bra och tillförlitlig site.

En sista viktig sak att tänka på när du handlar online, framför allt om du handlar på Blocket eller Tradera, där det oftast är privatpersoner som säljer, är att se till att du inte blir lurad. Det finns personer idag som uppger sig sälja saker på dessa siter, som ber dig sätta in pengar på deras konto och att de sedan skickar produkterna, sedan kommer de aldrig och säljaren finns inte längre att få tag i.

Så om du fortfarande inte äger ett par Converse skor, tycker vi det är på tiden att du köper dina första, för efter det kommer det nog att ramla in fler eftersom. När man väl köpt ett par förstår man att man inte kan vara utan.