Search in:

Konsten att accessorera

Att accessorera är ofta det bästa sättet att lyfta en annars ganska vardaglig och tråkig outfit. En eller ett par accessoarer kan förvandla en outfit från något alldagligt till helt moderiktigt. Man kommer nog behöva experimentera sig fram vad som funkar bäst med vilka kläder, men när man bemästrat denna konst kan varje outfit stå ut i mängden!

Det finns en mängd olika tips och trick man kan använda sig av när det kommer till accessoarer och här delar vi med oss av några:

  • Stora örhängen kan klä upp både vardagliga och formella outfits. De kommer att dra till sig uppmärksamhet och hjälpa till att sätta ett mer uppklätt intryck.
  • Har man en outfit som ger en intryck av lite för mycket bredd kan man balansera ut detta något med ett långt halsband. De vertikala linjerna skapar en illusion av längd och smalhet. Men stanna vid ett halsband, häng inte på fler och tro att det ger ännu större effekt.
  • En outfit med endast en t-shirt som överdel ger ett helt annat intryck bara genom att lägga till ett par snygga hängslen. Det är ju också perfekt om man söker emulera hipstertrenden något.
  • Ju mer grundläggande ens kläder är desto större och flashigare kan accessoarerna vara. Lägg gärna till en klick färg, mönster eller båda med accessoarerna för att skapa något iögonfallande.
  • Tänk inte så mycket på att följa moderegler utan bryt dem när de är mer i vägen än något annat.
  • Hitta accessoarer som är väldigt personliga och reflekterar den man är på insidan. Detta kommer många gånger passa bra ihop med de kläder man drar sig till.