Search in:

Så väljer du rätt accessoarer

Att välja ut rätt accessoarer till en outfit är inte alltid så enkelt som man först skulle tro. Ibland kan rätt val bero på ett flertal olika faktorer och det är inte alltid bara resten av kläderna man behöver tänka på.

Till att börja med kan vi titta på guld och silver. Många av våra smycken är av antingen den ena eller den andra ädelmetallen. Om vi alla tänker efter är det nog många av oss som får mer användning för endera typen än den andra.

Och det är då troligtvis ingen slump. Faktum är att majoriteten av personer passar bättre i antingen guld eller silver och det har att göra med huruvida ens hudton är kall eller varm. Veckorevyn har några bra tips om hur man tar reda på vilken hudton man har. De med kall hudton passar oftast bättre i silver och de med varm passar bättre i guld.

Med denna realisation kan man alltid hitta en anledning att rensa upp något i smyckeskrinet. Personer med kall hudton kan ju sägas gå något vinnande ur detta då guldsmycken kan säljas för sitt rena guldinnehåll. Läs mer om detta på sajten Guldpost som förutom ger bra information om just detta även tar emot ditt överblivna guld. Skulle du ha några trasiga guldsmycken så skicka in dessa och få betalt så kan du köpa nya smycken.

Går vi sedan vidare kan vi titta på accessoarens färg. Och då vi inte längre endast tänker på smycken kan man ju hitta dem i alla möjliga färger. Färgmatchning behöver egentligen inte vara svårt. Allt som krävs är lite grundläggande information om färglära. Sajten Brittfrun har en bra artikel om detta full av tips om hur man kan kombinera färger på olika vis. Och medan det skrivs mycket utifrån ett inredningsperspektiv väger tipsen lika tungt för något som kläder och accessoarer.

Slutligen kan vi ta och tänka på storleken. Detta blir en fråga om balans i outfiten. För många stora accessoarer skapar obalans då flera olika delar kämpar om uppmärksamheten. En eller två stora accessoarer är ofta tillräckligt, även om man tittar på allt från topp till tå. I vissa fall så kanske man vill vara överdådig och hänga på sig mängder med smycken, det går bra även det.