Search in:

Shoppa till din träning

Till de allra flesta aktiviteter man sysslar med så behöver man en del redskap, kläder eller tillbehör när de skall utföras. Så också med träning. Visst går det att bara använda sin kropp till mycket träning och på rätt underlag går det bra att springa barfota. Men visst är detta lite att förenkla det. Träningskläder och redskap behövs i någon mån åtminstone.

Olika plagg  till olika typer av träning

Beroende på vilken typ av träning man skall syssla med så krävs ju förstås också olika träningsredskap eller kläder. Satsar man på gymträning eller löpträning så kanske det räcker med linne, shorts och ett par ordentliga skor. Men vill man spela ishockey så krävs en hel rad av olika skydd, handskar hjälm och framförallt skridskor och klubba då. Trots att det är en relativt enkel utrustning för gym och löpträning är det ändå viktigt att hitta kläder som är anpassade för träningen. Här kommer lite tips på vad du kan tänka på;

  •  Det viktigaste vid de flesta typer av träning är vad du sätter på fötterna. Det gäller att hitta skor som sitter bra, som har en bra dämpning för ändamålet och som stabiliserar upp din fot och ger den det stöd den behöver. Lägg gärna både lite extra tid och extra pengar på att hitta en bra sko för dig. På många av de större sportaffärerna är de bra att hjälpa till att hitta rätt sko. Många har även ett löpband man får springa på för att se att skon fungerar optimalt när du springer. 
  • Är du tjej är sport-bh:n ett viktigt plagg. Det gäller att hitta en sport-bh som passar just din byst, som ger bra stöd och gör att bysten hålls på plats. Att springa eller träna med en sport-bh som inte sitter optimalt gör både ont och blir jobbigt. Satsa en extra slant för att införskaffa en som håller passformen och inte töjs ut snabbt.
  • Köp funktionsplagg. Idag finns det många bra plagg på marknaden, både billigare och dyrare, som är gjorda för att användas jus för träning. Dessa plagg andas när du svettas och sitter behagligt på när du rör dig. Idag har många av de större klädkedjorna som H&M och Kappahl satsat på ett träningssortiment och där finns många bra prisvärda plagg.
  • Det sista och kanske viktigaste av alla tipsen, är att köpa plagg som sitter skönt och är bekväma att bära. Ska du träna gäller det att ha plagg som du känner dig bekväm i och som sitter där de ska. Det finns inget värre än att träna i ett för tight linne som bara åker upp eller ett par byxor som är för vida som tar i då du springer. Satsa på praktiska men bekväma plagg.

Pilatesboll

Olika redskap till olika typer av träning

Nu kräver ju inte alla sporter lika omfattande utrustning likt en sport som hockey där skydden måste vara med eftersom skaderisken annars är avsevärd. Om man till exempel går på ett gym så finns ofta ett stort utbud av maskiner och redskap att använda till sin träning. Men alla är inte likasinnade och föredrar att sköta sin träning på hemmaplan. Då finns det en del redskap som kan vara bra att ha hemma. Dessa är ofta såna som går att använda till många olika typer av övningar och spar således plats och tid. Exempel på sådana är pilatesbollar, balansbrädor och stänger som går att hänga i dörröppningar. Hos Länna Sport hittar du dessa och många andra användbara tillbehör till din träning. Att införskaffa bra redskap att använda hemma underlättar träningen och gör den mycket roligare att utföra. Ett tips är att söka runt på nätet på olika träningstips för hemmaträning. Det finns mång aroliga övningar och program som kräver bara ett fåtal redskap. Du får då en effektiv hemmaträning som kommer att ge bra resultat.