Search in:

Spara pengar på dyra kläder

Hur menar vi att du kan spara pengar på dyra kläder och skor? De kostar ju mer så du förlorar mer pengar varje gång du köper ett dyrare plagg. Men det är faktiskt möjligt att spara in pengar på dyrare kläder. 

Du tar hand om dem

Har du ett plagg som du har lagt ut 2-3 000 tusen kronor på kommer du inte att behandla den som ett reaplagg. Dyrare plagg tar du bättre hand om, du är varsam med dina kläder och tack vare det så håller de längre. Du impregnerar dina dyrare skor och ser till att ta bort smuts och väta.

Du köper färre

När kläder kostar mer köper du inte lika mycket. Det är svårt att hålla koll på klädkontot när du köper kläder flera gånger i veckan eller månaden. Du tänker inte så mycket när du spenderar 50 kronor eller 200 kronor på ett plagg och därför kan det gå flera tusenlappar i månaden på plagg som lätt går sönder eller som du kommer att tröttna på. En del kommer även att vara impulsköp som kanske aldrig blir provade igen. Dyrare plagg är mer genomtänkta köp där du har funderat och kollat kontot innan du drar kortet. Och det blir bara några plagg då och då eftersom du vet exakt hur mycket du spenderar.