Search in:

Träningskläder

Training in gym

Det alltid skönt att ha på sig bra kläder oavsett situationen och träning är definitivt inget undantag. Komfort är helt enkelt bra för motivationen, att träna i kläder med dålig passform kan vara frustrerande och till och med hindra en från vissa moment.

Det första man måste gå efter är vilken form av träning man tänkt utföra, detta kommer att säga vilken grad av rörelsefrihet man behöver, vilka kroppsdelar man bör se till att täcka och liknande. På webbutiker som Länna Sport kan man hitta kläder som passar alla möjliga former av träning.

Löpning

Det absolut viktigaste för löpare är att ha på sig rätt skor, detta kan drastiskt minska risken för skador och låta en springa på bästa möjliga sätt. Beroende på den löpstil man har kommer man att behöva skor med bland annat olika dämpningar i sulan, lågt eller högt fall från häl till framfot med mera.

Gym

När man går på gymmet förväntar man sig nog att svettas en hel del, på grund av detta ska man välja rätt material på sina kläder. Det man alltid brukar säga att man ska hålla sig borta från är bomull, detta beror på att bomull blir fuktigt och tungt. Det är mycket bättre att hålla sig till funktionsmaterial, dessa hjälper till att ta upp fukt och binda det i de övre lagerna på tyget så att det kan avdunsta. De har ofta även tejpade sömmar som förhindrar fukt att släppas in i dem.

Yoga

Det finns en hel del olika typer av yoga, vissa fokuserar på andningstekniker och upprätthålla ett lugn medan andra är mer träningsorienterade och utövas för att öka rörlighet och smidighet. När det kommer till den senare formen är det bäst om man har kläder som tillåter så stor rörelsefrihet som möjligt, vissa föredrar att använda stora yogabyxor som kan knytas upp kring fotlederna och andra föredrar att använda tights, det finns inte direkt ett rätt eller fel, allt beror helt enkelt på vad man tycker är mer bekvämt.