Search in:

Vintermode

Vintersäsongen har börjat och modet är här. Här nedan kan du läsa om den populäraste jackan och stilen för årets säsong.

Parajumpers

Det italienska märket skapades utefter vad designern Massimo Rossetti såg och hörde när han mötte en räddningsanktionskvadron från Alaska. Han ville skapa en snygg och moderiktig jacka som också höll värmen. Ordet Parajumpers kommer förstås från betäckningen när räddningskvadronen satte sig själva i farliga situationer för att rädda andra.

Jackorna är stiliga och har rena linjer. De är sydda i stark nylon och fodrade för att hålla värmen även i extrema minusgrader. I år är kollektionen en blandning av mörka toner och löstagbara pälskragar. De är jackor som håller i flera år och som är lika behagliga att ha under shoppingrundan som när man går på fjället.

Vinterhippie

Vi återvänder till hippietiden den här säsongen. Vi vill se lite mer lössittande plagg med upprepande detaljer. Två par bälten, flera armband och gärna en stor sjal till en fyllig poncho. Det mer lössittande modet passar bra under vintern då man uppmanas att bära flera lager för att hålla sig varm istället för ett tjockt plagg. Arbetskängor och höga stövlar är också inne.

Modet lutar åt mönstrade plagg. Under hela året har modet legat hos grafiska mönster och starka färger. Nu går modet över till indianmönster och mer nedtonade färger. De vackra vintermönstren såsom norska vintermönster är klassiker som alltid är inne.

En detalj till som har vuxit sig starkare och populärare genom hela hösten är fuskpälsen. Västar av päls och fjäderlika konstruktioner har sålts överallt och det fortsätter in i vintermodet. Även päls på skor och muddar är väldigt inne.